MENU

Szolgáltatások
területek

  • Automatizálás és folyamatirányítás
  • Folyamatszabályzás
  • Folyamatszimuláció
  • Villamos berendezések tervezése és kivitelezése


Csapatunk tagjai évtizedek óta foglalkoznak az ipari környezetben fellelhető technológiai és irányítástechnikai folyamatok tervezésével, megépítésével, szoftveres konfigurációk készítésével. Ezen folyamatok szimulációs környezetbe való átültetése közben komoly tapasztalatra tettünk szert a különböző technikai megoldások részletes megismerése által. Innovatív és előrelátó gondolkodás, összehangolt, baráti hangulatú munka jellemzi csapatunkat, mely a megrendelők szerit szimpátiát és bizalmat kelt cégünk iránt. Ez a gondolkodás és a megrendelőkkel ápolt szoros kapcsolat segít a projektjeinkben felmerülő problémákat zökkenőmentesen megoldani és a vállalt feladatokat határidőre sikeresen végrehajtani.

Automatizálás és folyamatirányítás

Ezen feladatok közé tartozik olyan folyamatirányító rendszerek konfigurálása, mely felügyeli, vezérli és meghatározott keretek között tartja az irányított folyamatokat. Ezen berendezések közé tartoznak a vezérlők (PLC-k), biztonsági vezérlők (Safety PLC-k) és komplett folyamatirányító rendszerek (DCS), melyek osztott struktúra segítségével teszik megbízhatóvá működésüket. Munkánk során rendszeresen dolgozunk többek között az Emerson, Hitachi, Honeywell, Siemens és Yokogawa rendszereivel.

Folyamatszabályzás

A különböző berendezések egyedi villamosszabályzással rendelkezhetnek, melyek hangolásához az adott elektronikus szabályzó és a szabályozott folyamat ismerete is szükséges. Hőközpontok esetén felmerülhet több hőcserélőből álló rendszer szabályzó köreinek összehangolt szabályzása, mely komplexszé teszi a feladatot. Kollégáink tudása révén lehetőségünk van ilyen jellegű megbízások teljesítésére is.

Folyamatszimuláció

Fő tevékenységeink közé tartoznak olyan jellegű folyamatok kezelőinek betanulását segítő tréningállomások megépítése, ahol a technológia nem engedi meg a szakaszos működést, így az új kezelőknek nincs lehetőségük üzemindítást, -leállítást, illetve üzemzavarokat kellőképpen begyakorolni. Egy erre a célra írt szoftver segítségével kollégáink megépítik a technológiai folyamatot, melyet összekapcsolva a folyamatirányító rendszer pontos másával a kezelők biztonságos körülmények között gyakorolhatják az egyes üzemi helyzeteket.

Villamos berendezések tervezése és kivitelezése

A kisebb méretű technológiák nem igényelnek komoly folyamatirányító berendezést, de mindenképpen szükséges valamilyen szabályzó-, illetve vezérlőfeladatot ellátó berendezés használata, még ha csak egy szivattyú, illetve futószalag motorjának indításáról is van szó. Ilyen esetekben villamoskapcsolószekrény telepítése szükséges. Csapatunk megfelelő tapasztalattal és jogosultságokkal rendelkezik ilyen berendezések tervezése és kivitelezése terén egyaránt.